bg_right
postimage-2545

Skolor och daghem

På Kulturhistoriska museet är alla dagis och skolor välkomna att ta del av vår basutställning och våra specialutställningar. Vårt mål är att erbjuda program som passar alla åldrar. Ett besök kan bestå av en guidning med en uppgift eller enbart en pedagogisk visning, beroende på hur mycket tid ni har. Ni får också komma på besök utan guidning med er lärare.

I kulturhistoriska museet finner ni lätt en tidsepok eller ett tema som finns i skolans läromaterial. Allt från stenålder till nutid, människans sätt att leva och föremål som varit viktiga för vår överlevnad och tillväxt. Hör gärna av er och fråga hur det tema ni arbetar med i skolan kan kopplas ihop med en guidning. Här är några av de teman som vi guidar i och som efterfrågas av skolor:

 

STENÅLDERN           HÄXPROCESSEN           POSTRODDEN

 

DJUREN GENOM TIDERNA              BOMARSUND

 

BRÖLLOP OCH BEGRAVNING          1800-TALET

 

ÅLAND UNDER KRIGSTID           BARNENS HISTORIA

 

Kontakta pedagog Evelina Lindahl för bokning av guidning/program – evelina.lindahl@regeringen.ax tel: 018-25424
Info samt bokning av övriga guidningar via museets reception på – info@museum.ax – tel: 018-25426

 

 

 

HÄR ÄR VÅRENS OCH SOMMARENS SPECIALUTSTÄLLNINGAR

klicka för ett större programblad

 

Kostnader

Barn och studerande på åländska daghem och skolor, besöker kostnadsfritt Ålands konstmuseum samt Kulturhistoriska tillsammans med sina respektive pedagoger, assistenter eller grupphandlerare. Även visningen och det pedagogiska materialet är gratis tillsvidare.

 

Grupper

Grupstorleken rekommenderas vara max. 20 personer. Då andtalet överstiger, meddela vid bokningen om möjlighet att få dela gruppen i två delar, och få två guidningar samtidigt

 

Tidsåtgång

Föreslagen tidsåtgång är riktgivande och vid bokning kan ni önska en kortare eller längre guidning. Besök oss mellan 9-16