bg_right
postimage-2794

Sommarutställning 2017- Talar föremålen svenska?

09 Jun 2017 - 01 Oct 2017

För 100 år sedan, samtidigt som den finska staten grundades, väcktes på Åland drömmen om att åter bli svenskt. Beslutet att Åland skulle tillhöra Finland satte igång ett politiskt och kulturellt behov av att definiera en åländsk kontra finländsk identitet som pågår ännu idag.

Identiteter kan vara allt från individuella till internationella. Historier och föremål ur det förfl utna påverkar hur identiteter kontinuerligt formas och förändras. Museer har länge haft en roll i processen att bevara och även skapa identiteter.

Den här utställningen lyfter fram föremål ur museets samlingar som belyser hur ålänningar har
identifierat sig själva i relation till sitt närsamhälle och sitt land sedan 1917. Föremål från olika tidsepoker talar om identiteter då och nu.

Öppen vernissage
Torsdag 8/6 kl. 18, fri entré

Lunchguidning
Torsdag 15/6 kl. 12, fri entré