bg_right
postimage-2754

WELCOME HOME

31 Mar 2017 - 21 May 2017

Hemmet är en mittpunkt i våra liv. Där vill vi kunna få våra basbehov tillfredställda och personliga önskemål uttryckta. Vårt hem står för trygghet. Oavsett hur vi bor innebär hemmet en stor ekonomisk satsning som kan tvinga oss att ge avkall på vår frihet. Att skapa ett hem kan bli ett livsverk.

Dagens nordiska samhälle kännetecknas av individualism och flexibilitet. Mer och mer betonas samhällets förmåga att inkludera, att omfamna mångfalden och ge plats åt alla att få vara sig själva. Hur kan arkitekturen möta olika behov som därmed uppstår?

Snailhouse är ett arkitektoniskt sätt att tänka som grundas på idén att sätta själva livet i första rummet, att kunna behålla sin frihet. Att göra som snigeln − ta med sig hemmet vart vi än är på väg. En utställning i samarbete med arkitekt Michael Donalds och NIPÅ.

Öppen vernissage
Torsdag 30/3 kl. 18, fri entré