bg_right
postimage-720

HERMAS

Enklinge, Kumlinge

Enklingessä sijaitseva Hermaksen saaristolaispientila on ainoa kokonaisuudessaan  säilynyt  vanha tila  Ahvenanmaan saaristossa. Tilaan kuuluu parikymmentä rakennusta – päärakennus, pientupa, rengin aitta, keskiaitta, piian aitta, kaksi varastoaittaa, porttiliiteri, talli, lampola, käymälä, lehtilato, heinälato, navetta, navetan porstua, navettalato, mylly, kellari  sikala ja savusauna. Jotkut rakennukset ovat erillisiä  toiset taas on yhteenrakennettuja. Talot ovat salvottuja hirsirakennuksia ja osittain vuorattu laudoilla.

Hermaksen asukkaat olivat kalastajatalonpoikia, joilla oli  karjaa. He viljelivät maata omiksi tarpeikseen. Eniten tuloja tuli kuitenkin kalastuksesta, erityisesti silakankalastuksesta. Hermaksessa elettiin omavaraistalouden  varassa – melkein kaikki tarvittava kuten ruoka, vaatteet, sänkyvaatteet  ja erilaiset  työkalut tuotettiin ja valmistettiin tilalla itse.

Avoinna 2017:
12.6 – 13.8
Joka päivä klo 10 – 17
Juhannusaatto 23.6 klo 10 – 14

Museoon tutustumisesta aukioloaikojen ulkopuolella voi sopia puhelimitse, +358 40 55 95 562.

Sisäänpääsymaksu:
Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu