bg_right
postimage-3017

KISS – THE EXHIBITION, mer än bara smink!

01 Dec 2017 - 28 Jan 2018

Alexander Johansson visar sin stora KISS-samling hos oss under tiden 1 december 2017 – 28 januari 2018

KISS är ett av de största fenomenen i rock-historien. Bandet gjorde sig kända med sina sminkade ansikten och spektakulära scenshow. Under slutet av 70-talet blev KISS en enorm leksaksindustri i framförallt USA, något som håller i sig än i dag.

Alexander Johansson upptäckte rockbandet KISS 1984. Sedan dess har han sett bandet över 100 gånger på 5 olika kontinenter. I början bestod samlandet av att byta Okej affischer med vännerna. Idag har han en av Nordens största samlingar. Många föremål som har hört till själva bandet kommer från en stor auktion som KISS höll sommaren 2000.

År 2004 gjorde Alexander sin första utställning i samband med ett KISS event i Stockholm. Sedan dess har han gjort utställningar över hela Sverige. I denna utställning visas scenkläder, guldskivor, leksaker, ett flipperspel och mycket mera. Alexanders eget favoritföremål är Paul Stanleys svarta spandex dräkt från Rock N Roll Over turnén 1976/77.

KISS