HÖSTLOV på museet!

19 Oct 2017 - 20 Oct 2017

Arkeolog för en dag

Fri entré till aktiviteterna.

Välkomna, stora som små till vårt höstlovsprogram. På höstlovet har vi aktiviteter för hela familjen. På torsdagen är barnen välkomna på en spännande arkeologisk utgrävning. Vi gräver efter fynd i sanden, vi ritar fyndkartor och undersöker föremål vi hittar. Hur gör en arkeolog? Vilka redskap används? Vad gör man med fynd som hittas? Finns det ett skelett gömt någonstans?
Innan du lämnar museet, kom och gör vårt fossila pyssel som du kan ta med dig hem. Kanske du också törs ta en döskalletatuering?!

Torsdag 19 oktober
12-17:00
-Barnaktiviteter: En egen arkeologisk utgrävning fylld med fynd. Vi undersöker skelett och gör fossilpyssel.
-Visningstur till centralmagasinet (Obs! boka plats)

Fredag 20 oktober
12-17:00
-Barnaktiviteter: Fossilpyssel
-Visningstur till centralmagasinet (Obs! boka plats)

VISNINGSTUR TILL CENTRALARKIVET
Båda dagarna kan barn med vuxet sällskap boka en visningstur till museets centralmagasin, ett ypperligt tillfälle att få se museet bakom kulisserna.
I magasinet förvarar vi en stor del av de arkeologiska fynd som hittats genom tiderna på Åland.
OBS! Det finns begränsat antal platser så boka plats till guidningen i magasinet:
Både torsdag och fredag erbjuds följande guidningar
kl: 13:00 – 14:00 – 15:00.
Ring receptionen och ange; Hur många ni är, vilken dag och vilken tid ni vill komma. Reception 018-25426.