Historisk segling till Bomarsund

20 Jul 2017 - 20 Jul 2017

Seglingen görs i samarbete med Ålands Kulturhistoriska Museum och Olof M Janssons stiftelse för främjande av åländsk historisk forskning.

Charles Lucas, den förste som fick mottaga utmärkelsen Viktoriakorset av drottning Viktoria i England, fick utmärkelsen för sin rådighet under slaget om Bomarsund, och medaljen och en ättling till honom är på Åland i samband med seglingen. Det finns historiskt kunniga guider både ombord och framme i Bomarsund, där det också bjuds på en initierad guidning av fästningen och förevisning av medaljen.
Ombord på Albanus bjuds det på lunch, som ingår i priset.

Man kan segla antingen till Bomarsund eller från Bomarsund. Albanus avgår kl. 09.30 den 20 juli från Sjökvarteret. Till Bomarsund avgår en buss kl. 12.30 för den som vill segla tillbaka på eftermiddagen, och den bussen tar med de avmönstrade passagerarna tillbaka till Mariehamn. Guidningen i Bomarsund görs för båda grupperna tillsammans.

Boka med namn på alla deltagare på adressen alandssjodagar@gmail.com och betala 50 euro per person till IBAN: FI45 6601 0002 0899 85 BIC: AABAFI22 så blir din bokning bekräftad. Skriv Bomarsund i meddelanderutan.

Endast förhandsbetalning gäller, det går inte att betala ombord.

Hjärtligt välkomna!