Skolor och daghem

På Ålands konstmuseum är alla dagis och skolor välkomna att ta del av våra basutställningar och våra specialutställningar. Vårt mål är att erbjuda program som passar alla åldrar. Ett besök kan bestå av en guidning samt en workshop eller enbart en pedagogisk visning. Ni får också komma på besök utan guidning med er lärare. Ta en titt på vilka utställningar och program vi har att erbjuda hösten 2017.

Kontakta pedagog Evelina Lindahl för bokning av guidning/program – evelina.lindahl@regeringen.ax tel: 018-25424
Info samt bokning av övriga guidningar via museets reception på – info@museum.ax – tel: 018-25426

del1HT2017
del2HT2017

FÖLJANDE SPECIALUTSTÄLLNINGAR FINNS UNDER HÖSTTERMINEN 2017

1. Villu Jaanisoo & Berit Talpsepp-Jaanisoo
(28/09-13/11)

Skulpturer som föreställer historiska författare och nya tolkningar av Michelangelos renässans skulpturer.
Ålder: Alla åldrar
Tangerar följande skolämnen: Bildkonst och slöjd

2. Vårt Finland
(13/10-19/11)

En fotoutställning av
fotoklubben Obscura. Hur skulle du förklara ditt Finland med en enda bild?
Ålder: Åk 3 och uppåt
Tangerar följande skolämnen: Bildkonst

3. KOM IN
(24/11-28/1)

Vad doftar en tavla? Hur skulle det kännas att stiga in i ett konstverk
Se utvalda konstverk ur Ålands konstmuseums samlingar i en ny kontext – med alla dina sinnen

4. KISS THE EXHIBITION
(1/12-28/1)

Alexander Johansson har sedan 1984 samlat på allt som har med KISS att göra och idag har han en av Nordens största samlingar. I dennna utställning visas scenkläder, guldskivor, leksaker, ett flipperspel och mycket mera.

vargstensslätten_small
Vi erbjuder också guidningar och skolpaket utanför museet när tillfälle ges och sänder ut utskick till skolor när sådana tillfällen finns.
väktarsDagis1_small